Bankirai hout

Bankirai hardhout is de meest bekende vorm van hardhout vanwege de lange levensduur (duurzaamheidsklasse 1-2) dat dit houtsoort kent. Daarbij is voor bankirai hout zeer weinig onderhoud nodig en is het geschikt voor toepassingen in de grond. Wel zo fijn als je wil dat je  constructie tientallen jaren meegaat. Niet geheel onbelangrijk straalt bangkirai ook kwaliteit uit door zijn mooie bruine kleur. Bekijk hier ons assortiment aan bankirai hout.
Bekijk ook onze andere typen hardhout azobé en padoek.

Bankirai

Assortiment bankirai hout

Op het moment dat je op zoek bent naar een schutting, wil je allereerst natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. Om dit in één klap duidelijk voor je te krijgen, maken we onderscheid tussen de verschillende opties op basis van het materiaal of de type schutting.

Assortiment bankirai hout

Bangkirai constructiehout (12)

Bangkirai rabat (1)

Bangkirai vlonderplanken (2)

Bangkirai hekwerk (8)

Bangkirai deuren (1)

Bankirai schutting (10)

     3 generaties aan kennis
     Makkelijk online bestellen
     Levering in heel Nederland
 3 generaties aan kennis
 Makkelijk online bestellen
 Levering in heel Nederland

Over Bankirai hout

Bankirai hardhout is de meest bekende vorm van hardhout aangezien je deze het vaakst terugziet in de moderne tuin. Deze houtsoort noemen we ook wel Balau of Shorea. Het is een relatief zware houtsoort, met een volumiek massa van 850-1400 kg/m3.

Daarbij vallen vooral de luxe uitstraling en de specifieke kleur op. Deze doet ietwat geelbruin tot rood aan. De structuur van het hout zelf is bijzonder gelijkmatig, zonder al te veel oneffenheden. Bankirai hout is afkomstig uit de landen Indonesië en Maleisië.

Bekijk ook onze andere typen hardhout: azobé en padoek.

CarpGarant-Bangkirai_schermen_deuren_hekwerken-sfeer2-kl

Voordelen bankirai

Er zijn een aantal specifieke voordelen van toepassing:

  • Lange levensduur

Hardhout is van zichzelf al duurzaam. Bankirai hout is dan ook nog eens een van de meest duurzame soorten hardhout die er zijn. De houtsoort is van zichzelf uitstekend bestand tegen de invloeden van schimmels en insecten. Bovendien kent het een hoge mate van splijtvastheid, buigsterke en splijtweerstand. De duurzaamheidsklasse 1-2 geeft dan ook aan dat dit type hout maar liefst 20 tot 25 jaar meegaat. Het is daarmee een zeer waardevolle investering. Niet alleen voor het heden, maar ook zeker voor de toekomst.

  • Weinig onderhoud nodig

Daarbij is bankirai hout bijzonder onderhoudsarm. Dit hardhout neemt van zichzelf weinig vocht en vuil op. Hierdoor blijft het op de lange termijn grotendeels in dezelfde staat. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat het hout bijvoorbeeld snel glad wordt. Een oppervlaktebehandeling met hardhoutolie is eigenlijk het enige wat gedaan hoeft te worden om verkleuring te voorkomen. Een fijne gedachte wanneer je met een slimme investering voornamelijk wil genieten en ontspannen in jouw gloednieuwe tuin.

  • Zeer geschikt voor toepassingen in de grond

Bankirai hout is door de specifieke duurzame eigenschappen uitermate geschikt voor toepassingen in de grond. Gezien het bestand is tegen invloeden van buitenaf, blijft het onder de grond langdurig min of meer in dezelfde staat. Vandaar dat dit type hardhout vaak wordt gebruikt voor vlonders, terrassen en waterwerken.

  • Straalt kwaliteit uit

Tot slot mag het zeker niet onbenoemd blijven dat dit hout onherroepelijk kwaliteit uitstraalt. Zo is het niet alleen een kwaliteitsproduct, maar ziet het er ook echt zo uit. Een win-winsituatie met andere woorden. Jouw moderne, professionele tuin is met het juiste hardhout pas echt helemaal af.