Grenenhout

Net als vurenhout is ook grenenhout een zeer veelzijdige naaldhoutsoort. Het is na vuren ook de meest gebruikte houtsoort in Nederland. Omdat het grenenhout van Houtt is geïmpregneerd vereist het weinig onderhoud en heeft het een langere levensduur, wat het zeer geschikt maakt als tuinhout. Grenen is tevens zeer bewerkbaar en relatief goedkoop. Grenenhout kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld schuttingen, hekken, vlonders en tuinmeubelen. Bekijk hier ons assortiment aan grenenhout.

Zie ook eens onze andere typen naaldhout vuren en douglas.

Grenen

Assortiment grenenhout

Op het moment dat je op zoek bent naar een schutting, wil je allereerst natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. Om dit in één klap duidelijk voor je te krijgen, maken we onderscheid tussen de verschillende opties op basis van het materiaal of de type schutting.

Assortiment grenenhout

Grenen constructiehout (13)

Grenen schutting (13)

Grenen deuren (3)

Grenen vlonderplanken (1)

Grenen hekwerk (3)

Grenen (30)

     3 generaties aan kennis
     Makkelijk online bestellen
     Levering in heel Nederland
 3 generaties aan kennis
 Makkelijk online bestellen
 Levering in heel Nederland

Over Grenenhout

Grenen is een van de meest gebruikte houtsoorten. Afkomstig van de Grove den in Europa herken je deze houtsoort aan de fijne nerf met de rechte draad en de uitgesproken vlammentekening. Het kent een volumieke massa van 320-800 kg/m3 en heeft een klassieke uitstraling, deels vanwege de bruingele kleur. Wat verder opvalt, is dat grenenhout een lichte geurverspreiding kent. Ook is het net iets taaier dan vurenhout.

Grenenhout is een zachte houtsoort, wat het makkelijk te verwerken maakt. Echter betekent niet dat het geen sterk hout is. Na bewerking is dit type hout zelfs bijzonder sterk.

Voordelen Grenenhout

Er zijn een aantal specifieke voordelen die kenmerkend zijn voor grenen hout:

  • Goedkoop

Grenenhout is relatief goedkoop. Zeker wanneer je het vergelijkt met opties als hardhout. Deze budgetvriendelijke optie stelt je zo in staat om de tuin van jouw dromen te realiseren.

  • Weinig onderhoud vereist

Grenenhout kent minimale onderhoudsvereisten. Dit type tuinhout is geïmpregneerd, wat het beschermt tegen invloeden van buitenaf. Hier hoef je dus zelf niet nog eens voor te zorgen. Alleen met het oog op kleurbehoud of om het een hippe andere kleur te geven is het een optie om het hout te beitsen.

  • Hoge mate van bewerkbaarheid

Een groot voordeel van grenenhout is de hoge mate van bewerkbaarheid. Het is bijvoorbeeld heel makkelijk om grenenhout te zagen, schuren, boren, verven, beitsen of af te lakken. Dit maakt het dan ook uitstekend geschikt als constructiehout.

  • Redelijke levensduur

Geïmpregneerd grenenhout valt in duurzaamheidsklasse 3-4. Dit betekent dat het tussen de 10 en 15 jaar in een goede staat zal blijven verkeren. Daarmee is jouw tuin de komende jaren van hoge kwaliteit en sfeervol hout voorzien.