Vuren hout

Vurenhout is de meest gebruikte houtsoort in Nederland omdat het relatief goedkoop, veelzijdig in gebruik en het makkelijk te bewerken is. Al het vurenhout van Houtt is geïmpregneerd, wat het zeer geschikt maakt als tuinhout. Geïmpregneerd vurenhout kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld schuttingen, gevelbekleding, hekken, vlonders en tuinmeubelen. Bekijk hier ons assortiment aan vurenhout.

Zie ook eens onze andere typen naaldhout grenen en douglas.

Vuren

Vuren hout assortiment

Vuren hout assortiment

Vuren constructiehout (55)

Vuren rabat (8)

Vuren vlonderplanken (1)

Vuren schutting (45)

Vuren hekwerk (11)

Vuren deuren (12)

     3 generaties aan kennis
     Makkelijk online bestellen
     Levering in heel Nederland
 3 generaties aan kennis
 Makkelijk online bestellen
 Levering in heel Nederland

Over vurenhout

Vurenhout is de meest gebruikte houtsoort in Nederland omdat het relatief goedkoop, veelzijdig in gebruik en het makkelijk te bewerken is.

Vuren is vrij licht gekleurd, heeft een matig fijne nerf met een rechte draad en heeft een volumieke massa van 300-600 kg/m3. De houtsoort is afkomstig van de Fijnspar uit Scandinavië en Midden-Europa. De Scandinavische versie, die we bij Houtt aanbieden, is over het algemeen wat duurzamer omdat deze langzamer groeit en gaat daardoor langer mee.

Al het vurenhout van Houtt is geïmpregneerd, wat het zeer geschikt maakt als tuinhout. Doordat het hout onder hoge druk wordt bewerkt met een verduurzamingsmiddel (impregneren) gaat het een stuk langer mee zonder aangetast te worden door bijvoorbeeld schimmels, insecten of bacteriën. Hout voor buiten moet immers wel tegen specifieke weersomstandigheden bestand zijn. Geïmpregneerd hout krijgt een licht groene gloed dat gemiddeld na 6 maanden weer verdwijnt. Geïmpregneerd vurenhout kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld schuttingen, schermen, hekken, vlonders en tuinmeubelen.

Voordelen vurenhout

Er zijn een aantal specifieke voordelen die kenmerkend zijn voor vurenhout:

  • Goedkoop

Vurenhout is relatief goedkoop. Dit heeft te maken met de mindere dichtheid dan bij bijvoorbeeld hardhout. Hierdoor is dit een type tuinhout waarvoor je niet diep in de buidel hoeft te tasten om jouw tuin toch perfect naar jouw zin te krijgen.

  • Weinig onderhoud vereist

Vurenhout heeft relatief weinig onderhoud nodig. Dit type tuinhout is geïmpregneerd, wat het beschermt tegen invloeden van buitenaf. Hierdoor hoef je er verder in principe niets meer aan te doen. Wil je echter de originele kleur behouden of het een hippe andere kleur geven? Dan is beitsen met een van onze beits producten te adviseren.

  • Hoge mate van bewerkbaarheid

Vurenhout is zeer bewerkbaar. Dit maakt het uitstekend geschikt als constructiehout. Vuren is geschikt voor onder andere schuttingen, vlonders, gevelbekleding en hekwerk. Vurenhouten planken of balken zijn tevens eenvoudig te bewerken, denk aan onder andere zagen, schuren, boren, verven, beitsen, lakken et cetera. Je kunt dus ook hout bestellen om het vervolgens zelf te bewerken.

  • Redelijke levensduur

Gezien geïmpregneerd vurenhout de duurzaamheidsklasse 3 kent, gaat dit hout zo’n 10 tot 15 jaar mee. Voor thermisch gemodificeerd hout geldt zelfs duurzaamheidsklasse 2, met een levensduur van 15 tot 25 jaar. Gezien het hier om naaldhout gaat, is dat een zeer redelijke levensduur. Je bent in staat om jarenlang te genieten van het mooie uiterlijk van jouw tuin.

Online vurenhout bestellen

Bij Houtt maken we het je graag zo makkelijk mogelijk om vuren tuinhout online te bestellen. Bekijk allereerst ons uitgebreide assortiment aan vuren tuinhout producten. Gevonden wat je zocht? Dan plaats je direct een bestelling en ontvang je het hout al binnen de kortste keren bij jou thuis.

De finishing touch aan jouw tuin is zo lekker snel geregeld!